23 Ιουνίου 2009

Για τον Παύλο Κυράγγελο


Το βιογραφικό του νομικού και συγγραφέα Παύλου Κυράγγελου όπως ο ίδιος είχε επιλέξει να εμφανίζεται στο βιβλίο του "H Aστρολογική Πραγματικότητα".

Eνας μικρος φόρος τιμής για τον ένα χρόνο απουσίας του απο κοντά μας.

Ειναι σημαδιακή η χθεσινή και η σημερινή ημέρα για μένα γιορτάζω μία γέννηση και ταυτόχρονα θρηνώ εναν θάνατο, μια φυγή και το χάσιμο ενός πολυτιμου φίλου και δασκάλου.

στου Κλήδονα την μέρα με τις φωτιές ν΄αναβουν για την εαρινή ισημερία.

Δεν βρίσκω λόγια να πώ, δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσουν αυτον τον βουβό πόνο. Νομίζω οτι μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο και ν΄ακουσω τον Παύλο να μου μιλά και να με συμβουλευει όπως τοσες και τοσες φορές. Να μου εξηγεί τους 153 ιχθείς και να ενθουσιάζεται για κάθε νέα εικόνα ή για ένα νέο λήμμα που βρήκε.

Να εισαι καλά εκει πάνω Παύλο να συνεχιζεις το εργο σου με τις ιδέες σου και την αγάπη σου για την ελληνική γλώσσα.
Να εισαι εκει πάνω και να μας προσέχεις, να μας δίνεις τα φώτα σου, ολους εμάς που σε ειχαμε για λιγο εδω κάτω. Για λιγο που όμως μας έδωσες νέα πνοή στην σκέψη μας, νέα ώθηση στα ονειρά μας, νέες ερμηνείες στις ελληνικές λέξεις και παλιά μέσα απο τον χρόνο "εργαλεία" όπως οι λεξάριθμοι να πορευθούμε μαζί τους και μαζί σου.

Κάποια μέρα θα ξανανταμώσουμε και θα εχουμε τοσα πολλά να μοιραστούμε όλοι εμείς που σαν τυφλά κουτάβια μας ανοιξες τα μάτια και μας έμαθες τοσα πολλά.

Απο την μεριά μου ενα μεγάλο Ευχαριστώ για κάθε στιγμή που ήσουν δίπλα μου οταν σε χρειάστηκα, για κάθε χαμόγελο και κάθε γελιο που μου χάρισες ακομα και μέσα απο το τηλέφωνο και για το χαμόγελο που μου ζήτησες να μην λειπει απο τα χειλη μου.

Δεν προλάβαμε Παύλο να στήσουμε την ιστοσελίδα σου όπως θα την ήθελες. Δεν προλάβαμε μας προλαβε άλλος να σου στήσει σελίδα εκει ψηλά στ΄αστρα και να περάσεις ετσι στην Αθανασία...


Βιογραφικό του Παύλου Κυράγγελου όπως θα ηθελε να τον θυμούνται....

Οι εκδόσεις ευρέως φάσματος «ΑΛΦΑ — ΒΗΤΑ» παρουσιάζουν με ιδιαίτερη Ικανοποίηση στο ελληνικό κοινό την νέα εκδοτική τους προσπάθεια, τον ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ, πού αποτελεί επιστημονική έκδοση σε εκλαϊκευμένη βάση του τρόπου πού εργάζεται, σκέπτεται καί αποφασίζει για το μέλλον ο επιστήμων Αστρολόγος.
Ό συγγραφέας Παύλος Κυράγγελος είναι γνωστός Αθηναίος νομικός, πού ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τη μελέτη του Εσωτερισμού καί των Επιστημών. Σπούδασε Νομικά καί Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, παράλληλα με το δίπλωμα Έθελ. Σαμαρείτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πού κατέχει από το 1975.
Ασχολήθηκε συγγραφικά με την ποίηση, το διήγημα, το θεατρικό μονόπρακτο, την ετυμολογία, τη φιλοσοφία, τη θρησκειολογία, την Ιστορία, την επιφυλλίδα, τις επιστημονικές μεταφράσεις, τη μεταφυσική, την ψυχολογία, την κριτική βιβλίου.
Ό Παύλος Κυράγγελος πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με την ποιητική συλλογή «Ή εποχή μας» το Δεκέμβρη του 70 καί παράλληλα, ίδρυσε καί διηύθυνε, από τον Απρίλη του 70, το φιλολογικό περιοδικό «ΝΕΟ-ΓΡΑΜΜΗ» καί αργότερα, από τον Ιούνιο του 71, το επίσης φιλολογικό περιοδικό «ΟΜ», στο όποιο δημοσίευσε φιλολογικές καί πρωτότυπες φιλοσοφικές εργασίες. Ανέλαβε την προώθηση του φοιτητικού περιοδικού «ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». Υπήρξε Σύμβουλος "Έκδοσης στο φιλολογικό περιοδικό «ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ» καί αρχισυντάκτης στο περιοδικό «ΑΝΤΙΚΕΣ». Εισήγαγε την έννοια των «Φωσφαινίων» στην Ελλάδα (μετάφραση από το Scientific American). Προλόγισε ή επιμελήθηκε την έκδοση πολλών πρωτοποριακών βιβλίων, όπως το «Εγώ» του Τρύφωνα Ζαχαριάδη, την «Ανηθικότητα της Ηθικής» του Χρ. Παππά καί τη «Γκουανταλαχάρα» του Μ. Άποστολάτου. Ανθολογήθηκε από τον εκδοτικό οίκο «"Αγκυρα» καί υπήρξε Γεν. Γραμματέας στο Λογοτεχνικό Σύλλογο Ελλάδος.
Βαθύς μελετητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έσκυψε πάνω στον Εσωτερικό Χριστιανισμό, στην Ψυχολογία, στην Αριθμολογία καί στη Φυσιογνωμική καί κατέληξε στη «Βασιλική Επιστήμη» της Αστρολογίας, Το Δεκέμβρη του 77 βγήκε το πρώτο του βιβλίο, ή «Αστρολογική Πραγματικότητα», πού αποτέλεσε τομή όχι μόνο για την ελληνική, αλλά καί για την ευρωπαϊκή βιβλιογραφία, καί όπου για πρώτη φορά αναλύθηκαν καί συνδέθηκαν με την Αστρολογική Θεωρία οι έννοιες των Βιορρυθμών, των Βιοκύκλων καί (για την Ελλάδα) των Τάττβας.
Παράλληλα απ’ τον Ιούλιο του 78 ίδρυσε καί διηύθυνε το αστρολογικό περιοδικό ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟ, διεθνούς επιπέδου έκδοση, στο οποίο επιχειρήθηκε ο συνδυασμός της Αστρολογίας με την Καβάλλα καί τις χαμένες ηπείρους, καί παράλληλα άρχισε τη μοναδική στον κόσμο συμπιληματική εργασία πάνω στίς Μοίρες του Ζωδιακού, με 12 κύρια λήμματα, απ’ τα όποια τα δύο δικά του.
Για την όλη δράση του τιμήθηκε από την Π.Ψ.Κ.Ε.Ε. (Παρα-Ψυχό-Κοινωνιολογική Εταιρία Ελλάδος) με τη διάκριση του Επιτίμου Αντιπροέδρου της καί Διδάκτορας της Παραψυχολογίας. Στην ίδια Εταιρία είναι Επιστημονικός Σύμβουλος καί Σύμβουλος του Δ.Σ. απ’ το 1979.
Κατανάλωσε όλη την τρέχουσα δεκαετία σε πληθώρα διαλέξεων πάνω σε κοινωνικά, φιλοσοφικά, υγιεινολογικά καί εσωτερικά θέματα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα θέματα:
1) Ή δυναμική παρέμβαση εξωγήινων πολιτισμών στην πορεία του δικού μας — 2) Φεμινισμός — 3) Εσχατολογία — 4) Σεξουαλική Υγιεινή — 5) Εισαγωγή στην Άριθμοσοφία — 6) Ή έννοια "Ανθρωπος — 7)1) UFO: Χθες - σήμερα - αύριο — 8) Εξωγήινοι: μύθος ή πραγματικότητα; — 9)RADIONICS: ενέργεια καί δραστηριότητες της ψυχής — 10) Ορισμός, περιεχόμενο καί Ιστορία της Μεταφυσικής "Ερευνας καί Επιστήμης — 11) Ή μεθοδολογία της μακροπολιτικής των μικροπολιτικών — 12) Ή Υγιεινή στη Γιόγκα — 13) Ή αναλογία των εννοιών Γάμου καί Γονιμότητας μεταξύ Μικρόκοσμου καί Μακρόκοσμου
— 14) Ή εσχάτη «χείρων πλάνη» των μαθητών.
Μελέτησε τα συστήματα των κυριωτέρων Σχολών Εσωτερισμού (Γιόγκα, Θεοσοφίας κλπ.) καί διαπίστωσε πώς αποτελούν ξένα σώματα καί για τον Ελληνικό Στοχασμό καί για το Φιλοσοφικό Λόγο, με αποτέλεσμα να παράγουν μια αφθονία Υπνωτισμένων Παπαγάλων, πού επαναλαμβάνουν τα σλόγκαν του αυτόκλητου «Διδάσκαλου», προσπαθώντας να βρουν — μάταια— την ολοκλήρωση καί τη γαλήνη του πνεύματος. Για την αντιμετώπιση αυτού του κύματος παγίδευσης της ελληνικής νεολαίας — πού καθοδηγείται πάντα απ’ έξω — ίδρυσε την ΕΣΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΙΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΣΙΟΛΟΠΑΣ, με εξωτερικούς καί εσωτερικούς μαθητές, σε αυστηρά περιορισμένα αριθμητικά δεδομένα, ώστε να ενεργοποιούνται καί να αξιώνονται μόνο οι εκλεκτοί.
Ασχολήθηκε Ιδιαίτερα με το θέμα της προληπτικής των Ασθενειών καί της Διάγνωσης τους με βάση τα Άστριατρικά Δεδομένα, προωθεί δε τη δυνατότητα μιας Άριθμολογικής "Ομοιοπαθητικής, πάνω στην οποία μελετά τα τελευταία χρόνια.
Από το 1979 ίδρυσε καί τελειοποίησε το σύστημα της νέας Επιστήμης της Κλισιολογίας, πού βασίζεται στο συνδυασμό Αριθμολογίας, Αστρολογίας, Όνοματολογίας καί άλλων επιστημών, καί την προώθησε με προσωπικές εργασίες καί Ανακοινώσεις, όπως το Άριθμογράφημα στην Αριθμολογία καί: 1) τη Θεωρία των Σημείων Πάθους — 2) την ετήσια Οικολογική αντιστοιχία — 3) την περιοφθάλμιο οικολογική ζωδιακή πληροφορία — 4) το ημερήσιο ερμηνευτικό Ωρολόγιο στην Αστρολογία καί τέλος την Οικολογική Πληροφορία στην Κλισιολογία. Με βάση το Οικολογικό σύστημα της Αστρολογικής Ερμηνείας δίδαξε όλο το σύστημα της Αστρολογίας σε 13 μαθήματα σε προφορικά γκρουπ καί συνεχίζει τίς συνεργασίες του με διακεκριμένους ιατρούς, ηλεκτρονικούς καί ειδικευμένους συνεργάτες του, προκειμένου να αποκρυπτογράφηση, Ιδιαίτερα στον τομέα της Προληπτικής καί Διαγνωστικής Ιατρικής, τα χαμένα ή ανερμήνευτα δεδομένα των παλαιών πολιτισμών καί Ιδιαίτερα της Ινδικής Αστρολογίας.
Από το 1979 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα της Αύρογραφίας, γνωστής σαν φωτογραφίας Κιρλιάν, πού τη συνέδεσε με την οικολογική Ερμηνευτική με αξιόλογα αποτελέσματα. Τα πρώτα πορίσματα των ερευνών αυτών δημοσιεύονται στην ανά χείρας έκδοση.
Ό Παύλος Κυράγγελος πιστεύουμε πώς είναι ο ανανεωτής της Επιστήμης της Αστρολογίας, όχι μόνο για την αγνή επιστημονική φλόγα, πού τον διακρίνει καί την επιθυμία του να επαναφέρει σε επικοινωνία την πλατειά μάζα με την αστρολογική γνώση, αλλά καί για την πληθώρα των επιστημονικών ανακοινώσεων πού φέρουν το όνομά του, καί τον χαρακτηρίζουν σαν τον μοναδικό συγγραφέα του είδους του. Βασισμένοι πάνω σ' αυτά τα δεδομένα καί γνώστες της ειδικής φήμης, πού φέρει, σαν συγγραφέας, σαν επιστήμονας ειδικών επιτυχιών καί προ πάντων σαν άνθρωπος, αποφασίσαμε αυτή την έκδοση, πού πιστεύουμε πώς θα αποτελέσει σταθμό στον τομέα της επιστημονικής Αστρολογίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Ας ειναι καλα εκει που βρισκεται..κι ας ελπιζουμε να συναντηθουμε καποτε ολοι μαζι,να μας φωτισει ξανα με το φως του νου και της ψυχης του...να εισαι καλα για αυτη τη καταθεση μνημης...

Aetos888 είπε...

ΑΤΑΡΓΑ
Καλό το βιογραφικό του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.Έχει όμως ,εκεί κάπου στο 14 μια παράλλειψη,ελπίζω όχι σκόπιμη ,που δεν θα την ήθελε ο ίδιος.
Με αγάπη

aetos888@gmail.com
http://aetos888.tripod.com/

Ατάργα είπε...

Φωτεινή τα λόγια δεν βγαίνουν για τον Παύλο, τι να πρωτοπώ τι να πρωτοθυμηθώ. Νομίζω οτι εχω ακομα τη φωνή του στ΄ αυτιά μου, το ξερεις στο χω πει.

Αθηνά σ΄ευχαριστώ το διόρθωσα δεν ξέρω αν λειπει κάτι άλλο σε κάποιο δικο σου αντιτυπο, καθώς το κειμενο ειναι ακριβώς όπως το μετέφερα.
Αν υπάρχει κατι άλλο θα μπορούσες να το αναφέρεις για να το διορθωσω.

Σας ευχαριστώ και τις δυό σας.

Αν υπάρχουν κειμενά του που θα θέλατε ν΄ανεβουν θα το έκανα με μεγάλη μου χαρά.

θα ηταν ενας ελάχιστος φόρος τιμής για τον Παύλο.

ΝΕΟ ΕΛΛΗΝ είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ
http://www.youtube.com/watch?v=GlfWTbm8YsQ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...